Понеделник, 01 Юли 2024
           
Развлечения

Мост на Небесата възпява божиите чудеса под звездите

   
Мост на Небесата възпява божиите чудеса под звездите

На 7 и 8 юни фондация "Нашият дом е България" организира благотворителни концерти в подножието на уникалния природен феномен

Фестивалът "Мост на Небесата" ще превърне за пети път природния феномен Божия мост в сцена за тържествени църковнославянски песнопения, палитра от красиви фолклорни песни, шедьоври от класическата музика, рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци. Цялата тази магия на фона на уникалната природа във Врачанския Балкан ще бъде обрисувана от впечатляващо художествено осветление.

Посветени на Възкресение Христово, Възнесение Господне и Петдесетница ще са тържествените концерт-спектакли "Мост на Небесата". Ще бъдат в две последователни вечери - на 7 и 8 юни, на Божия мост до село Лиляче.

В подножието на емблематичния природен феномен фондация "Нашият дом е България" вече организира четири успешни концерта. Тази година обаче празничната програма е надградена и с двама специални участници - Графа и Маргарита Хранова.

Първият концерт е в петък - 7 юни, от 19 ч и ще продължи 2 часа. В него публиката ще се наслади на изпълненията на Деси Добрева, голямата народна певица Гуна Иванова, сестрите Ива и Велислава Костадинови, класическия ансамбъл "Кварто", Нели Андреева, женския хор "Нуша", Емил Калев, Георги Атанасов, , Илиян Недев, Никола Петров, Пламен Пламенов Мирянов и жената каучук Сирма Добрева. Водеща на спектакъла ще е Галина Димитрова.

В събота, на 8 юни, още от 10,30 ч на поляната пред пещерата посетителите ще опитат вкусна врачанска кухня, ще могат да яздят коне и да стрелят с лък. Организаторите са планирали още фермерски базар, както и възможност за всички желаещи да си купят книга на християнска тема. Публиката ще може да разгледа и изложбата на фондация "Нашият дом е България" в зала на пещерата Божия мост.

Вторият Възкресенски концерт ще започне в 19 ч на 8 юни в гората пред мистичната каменна скулптура. Причудливият неръкотворен мост ще бъде преобразен под багрите на художественото осветление.

В него със свои изпълнения ще се включи и Владимир Ампов-Графа. Освен творците от първата вечер ще участват още обичаната певица Маргарита Хранова, хор "Мистерията на българските гласове", "100 каба гайди", ансамбъл "София-6", прабългарската школа за оцеляване "Багатур".

За всички, купили билети, са предвидени места за сядане. А част от средствата, събрани от продажбата им, ще се използват за създаване на аудио-визуално съдържание за интерактивно вероучение в програмата на българските училища.

Организаторите напомнят, че лекият планински терен изисква удобни обувки, както и топли дрехи, съобразени с по-ниските температури в района на пещерата.

Фондация "Нашият дом е България" организира вече четири успешни концерта на Божия мост.