Неделя, 07 Юли 2024
           
Политика

Министър Евтим Милошев нарече река Дунав „магистралата директно до сърцето на Европа“

   
Министър Евтим Милошев нарече река Дунав „магистралата директно до сърцето на Европа“
  BGNES

Служебният министър на туризма Евтим Милошев, който е на посещение във Видин, заяви, че няма туризъм без свързаност, без инфраструктура. И да направим най-хубавата реклама, и да създаваме най-добрия туристически продукт, ако няма свързаност, няма как да докараме туристите, каза Милошев.

По думите му държавата може да помогне най-вече с инфраструктурата. Затова много активно работим с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с МВР във връзка с визовите режими, пропускателната способност на граничните контролно-пропускателни пунктове, допълни той. 

Министър Милошев участва в кръгла маса на тема "Туризъм в Северозападна България" заедно с кметове на общини и представители на туристическия бранш от региона. На срещата бяха зададени въпросите за ролята на държавата и на институциите за реклама на туристическия продукт, който се създава във Видинско, както и за забавените плащания още от 2022 г. за настаняването на гражданите от Украйна със статут на временна закрила. 

Балнео-лечебният туризъм за Видин има огромен потенциал, защото има тези дадености, и предстои да се развие, отбеляза министър Милошев. И добави, че може да се случат много добри неща, особено по река Дунав, която той нарече "магистралата директно до сърцето на Европа".

В рамките на посещението си министърът на туризма ще посети Кула и Белоградчик, а по-късно ще разгледа културно-историческите забележителности на Видин. Утре визитата му продължава със срещи с представителите на туристическия сектор и местната власт в Монтана и Враца.