Понеделник, 01 Юли 2024
           
Спорт

Наско Сираков осъди "безпомощния акт" на феновете и се обърна към институциите

   
Наско Сираков осъди \
  LAP.bg

Агресията нахлу на терена, а стадион "Георги Аспарухов" е бил осквернен. Така собственикът на "Левски" Наско Сираков коментира действията на група фенове преди неделния мач с "Черно море" (0:0).

 

Началото на двубоя се забави, след като привърженици на сините влязоха на терена и опънаха транспарант "Сираков вън" пред вратата към Сектор Б.

 

"Беше направен опит спортът да бъде посечен! Отново! Безпомощният акт на група организирани фенове да разкрият публично своето безсилие не успя да убие порива на "сините" привърженици в подкрепата им за "синия" клуб", обяви Сираков в обръщение, публикувано от клуба.

 

 

 

 

"Действията на тези хора са недопустими! Те са наказуеми! Лицето на насилието принадлежи на онази прослойка в обществото ни, която погазва законите, защото не вярва в тях! Не вярва българското правосъдие и силата на възмездието! Вярват, че техните действия ще останат безнаказани", добавя собственикът на сините.

 

Той се обръща към служебния премиер Димитър Главчев, министрите на спорта и вътрешните работи, както и към и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да се изправят срещу агресията.

 

"Призовавам отговорните институции да бъдат предприети спешни мерки за законодателни промени срещу психическите и телесните престъпления, проявата на хулигански прояви и демонстрация на нетърпимост, включително да бъде направено необходимото за подобряване и усъвършенстване на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни събития и неговото най-строго прилагане", добавя още Сираков.

 

 

Наско Сираков осъди "безпомощния акт" на феновете и се обърна институциите

© LAP.bg

 

 

По време на протеста на част от привържениците други, стоящи в секторите А и В ги освиркаха.

 

Фенската организация "Левски на левскарите" призова собственика на "Левски" още преди няколко месеца да се оттегли и да депозира акциите си в касата на клуба. На този призив Сираков обяви" "няма да стане феновете да ме притискат и едва ли не да ме рекетират".