Сряда, 03 Юли 2024
           
Новини

Двама младежи загинаха при катастрофа в Пловдив

   
Двама младежи загинаха при катастрофа в Пловдив

Двама младежи - на 21 и на 20 години, са загинали при катастрофа в Пловдив.

Тежкият пътен инцидент е станал около 3:30 часа на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Към мястото са насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната.

По първоначална информация джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара. От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно.

На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и на пътничката до него, която е на 20 години.

С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка.

Движението и в двете посоки по бул. "Руски", в отсечката между ул. "Преслав" и бул "6-ти септември", е спряно, предаде БТА.

На мястото е оказана спешна медицинска помощ на пострадал служител на пожарната в Пловдив, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво.

Извършва се оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Момичето и момчето, пострадали в катастрофата, са откарани в Спешното отделение на болница "Свети Георги" Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. След оказаната им първа помощ, и двамата са настанени във Втора клиника по хирургия в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания.

С тях е докаран и 56-годишният пожарникар, настанен в Клиниката по ортопедия и травматология.

Лекарите дават всичко от себе си в грижата и за тримата пациенти, посочват от болницата.