Понеделник, 20 Май 2024
           
Политика

Татяна Буруджиева: Борисов трудно ще направи кабинет с някого, който ще му казва какво да прави

   
Татяна Буруджиева: Борисов трудно ще направи кабинет с някого, който ще му казва какво да прави

С данните, които излизат от социолозите и първите стъпки на тази компания може да накарат хората да не гласуват за малки партии. Аз апелирам да се гласуват за онези партии, които са избрали, без значение дали са малки или големи, призова от ефира на Би Ти Ви политологът Татяна Буруджиева. 

Според нея ако не влязат малки партии, следващият парламент може би ще е по-различен от последния по конфигурация.

Едната хипотеза е ГЕРБ да има партньор не само в лицето на ДПС при правенето на правителство. Защото с новото лидерство в ДПС, то няма да е само балансьор, защото прави нова заява за властта. Сега Пеевски казва – аз ще съм там, за да им нареждам какво да правят. Борисов трудно ще прави правителства, ако ще трябва да слуша някого, който ще му казва какво да прави, подчерта полотологът. 

Хората видяха кой имаше власт, кой какво направи с тази власт, кой не се срамува от това, което е направил. Досега не е имало ситуация, в която „ти го плюеш, той мисли, че руса го роси“, коментира още Буруджиева. 

На въпрос дали има вероятност Бойко Борисов да се върне във властта, тя обясни, че това много ще зависи какво ще е правителството. Ако то е на малцинството, не е изключено Борисов да се върне като премиер.