Понеделник, 20 Май 2024
           
Новини

Транспортната комисия в СОС иска да сложи край на реорганизацията на движението по "Витоша" и "Патриарха"

   
Транспортната комисия в СОС иска да сложи край на реорганизацията на движението по \

Комисията по транспорт към Столичния общински съвет поиска кметът Васил Терзиев да не продължава с реорганизацията на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Проф. Ф. Нансен", съобщава Нова телевизия.

Дискусиите по казуса продължиха близо четири часа. Заместник-кметът по транспорт Илиян Павлов изтъкна, че има нужда от промяна в движението. По думите му булевард "Патриарх Евтимий" е използван почти на 100% от автомобилите.

Общинските съветници обаче бяха критични към групата на ПП-ДБ-СС и администрацията в Столична община. Те защитиха тезата, че този абсурд с реорганизацията на движението трябва да спре.

Според районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков проектът е задвижен, като била скрита информация, както от обществеността, така и от общинските съветници. Той призова дейностите по реорганизацията да бъдат преустановени, докато не се направят пълни анализи на ефектите от промяната и те не бъдат съгласувани с живущите в района.

Председателят на транспортната комисия Иван Таков поиска общинските съветници да получат цялата документация около решението. Транспортната комисия обаче не може да задължи градоначалника Васил Терзиев да спре проекта. Според Таков след като нямало консенсус, проекта не би следвало той да не се изпълнява.