Понеделник, 20 Май 2024
           
Новини

БДЖ и НКЖИ започват реорганизация на движението на влаковете от жп гарите София и София-Север

   
БДЖ и НКЖИ започват реорганизация на движението на влаковете от жп гарите София и София-Север
  МТС

В рамките на деня да бъде направен план за реорганизация на движението на влаковете, пътуващи през гарите София и София-Север. Това разпореди министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на среща днес с БДЖ и НКЖИ във връзка с големите закъснения на влаковете в София от последните дни.

Министър Гвоздейков възложи най-късно до понеделник да бъдат отстранени всички затруднения и да се премине към нормален режим на движение. „Обезпечете жп гарите с екипи, които да дават навременна информация и да подпомагат организацията на придвижване на пътниците“, заяви още Гвоздейков.

Двете дружества информираха министъра, че в момента се разглеждат всички възможности за промяна на графика на движение, така че пътниците на железницата да не останат без транспорт, въпреки ограниченията заради ремонтните дейности. От началото на седмицата започна най-активната фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара София, който включва редица дейности и това е причината за създадените затруднения. От БДЖ подчертаха, че при въвеждането на новата организация на движение от 7 май целта е била да няма съкращаване на влакове, но предстои оптимизация на разписанието в минимален обем.