Неделя, 19 Май 2024
           
Политика

Георги Георгиев: Експериментът с 'промяната' трябва да приключи

   
Георги Георгиев: Експериментът с \'промяната\' трябва да приключи

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си в 23 РИК – Район „Триадица“. Водачът на листата е зам.-председателят на Столичния общински съвет и председател на групата на ГЕРБ-СДС в местния парламент Георги Георгиев.

Георгиев бе придружен от областния координатор на ГЕРБ в София Даниела Райчева, както и от кандидати за народни представители в 23 МИР – София.

„Групата на ГЕРБ в Общинския съвет е изключително силна и подготвена. Понеже чувам, че радост е обзела кметът на София, Борис Бонев и други, че съм кандидат за народен представител, да ги успокоя, че е преждевременна тази радост“, заяви Георгиев пред журналисти.

Той подчерта, че трибуната в парламента ще бъде трибуна за софиянци и за техните проблеми.

„Започваме кампания, която е изключително важна за България, за да можем да гарантираме стабилното управление на страната“, каза Георгиев и добави, че през последните три години преминахме през най-различни кризи.

Георгиев е категоричен, че експериментът с промяната трябва да приключи. „Затова ние търсим подкрепата от повече от нашите съграждани, които се надяваме да убедим в кампанията да ни подкрепят, защото сме прагматици, защото сме подготвени и защото имаме адекватни работещи решения“, отбеляза той.

Водачът на листата на ГЕРБ в 23 МИР – София даде три примера за „промяната“ в София и „защо хората останаха излъгани“.

„Предупредихме още на местните избори, че София не е учебна кола. Сега учебната кола, шофирана от Терзиев, заедно с пасажера Борис Бонев, е в задръстването на бул. „Витоша“ и „Патриарха“, където нарисуваха две велоалеи, побъркаха гражданите. Има десетки подписки, имаме стотици оплаквания, протести всяка вечер от хора, които не са съгласни с този начин на промяна“, каза той.

Георгиев е категоричен, че това не е промяната, която гражданите искаха. „Първата и единствена задача, която изпълниха аватарите на „промяната“ в София, бе да си вдигнат заплатите три пъти. На 180 души, които са висшето политическо ръководство, функционери на ПП и ДБ, всъщност, годишно с три пъти по-високи заплати ще струват на София 6 млн. лева отгоре на бюджета. Това означава една детска градина годишно вместо да бъде изграждана, ще бъде плащана такса за „промяна“ на София, за „спасяване“ на София“, добави той.

По думите му гражданите не са гласували за такава „промяна“ в София. „Затова ние сме длъжни да дадем адекватна алтернатива“, заяви Георгиев.

На трето място той посочи „раздаването на договори за десетки хиляди левове на съпругите на функционерите на „промяната“, на бащата, брата, сина“.

„В нашата листа имаме икономисти, финансисти, юристи, имаме предприемачи, мениджъри от водещи международни компании и специалисти в тях. Млади хора с различен опит. Имаме и опитни политици като колегата Ненков и Биков. Така че дадем всичко по силите си да убедим повече хора, че експериментът трябва да приключи“, подчерта Георгиев и допълни, че България заслужава адекватно, отговорно управление.

Проблемите на София и на България, обърна внимание той, са преплетени. „За да има добра инфраструктура в София, трябва да има адекватно държавно управление“, каза още Георгиев. /БГНЕС