Неделя, 19 Май 2024
           
Свят

Bloomberg: Не разчитайте на руснаците да спрат войната на Путин

   
Bloomberg: Не разчитайте на руснаците да спрат войната на Путин

Руските граждани се учат да живеят с войната, която техният президент Владимир Путин отприщи в Украйна. Те обаче не протестират срещу нашествието и влошаването на качеството на живот, пише "Фокус", цитирайки Bloomberg.

Докато Путин се готви да положи клетва за още шест години като президент, инвазията се превърна в част от ежедневието на много руснаци, опровергавайки очакванията, че натискът на международните санкции и задълбочаващата се изолация в крайна сметка ще ги насочат срещу него. Мнозина не протестират, а се събират около "знамето“.

Кремъл използва най-големия европейски конфликт след Втората световна война, за да реорганизира Русия, съчетавайки яростен национализъм с мощна смесица от носталгия по съветските времена и имперски традиции с нарастващо потискане на несъгласието, пише агенцията.

В резултат на това Путин е под малък вътрешен натиск да спре войната въпреки огромните военни загуби, което представлява проблем за американските и европейските съюзници на Украйна, тъй като те се опитват да увеличат разходите за Русия за продължаване на войната, която вече е в третата си година.