Петък, 17 Май 2024
           
Коментари

Кулеба: Докато западната помощ стигне до фронта може да станат страшни неща

   
Кулеба: Докато западната помощ стигне до фронта може да станат страшни неща

Доставките на западната помощ за Украйна, изостават от графика, въпреки усилията на съюзниците – това заяви украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в интервю за Foreign Policy.

"Между обявяването на пакета и момента, в който украинският артилерист ще получи повече снаряди, за да отговори на руските окупатори, има период от време. И този момент още не е настъпил защото всичко, което беше заявено – благодарни сме и го ценим – все още пътува. И в този период от време може да станат страшни неща.“ – посочва Кулеба.

По думите му, украинските войници страдат от глад за артилерийски снаряди, а врагът унищожава позициите им, защото в условия на война е важно не само количеството и качеството на това, което се предоставя, но и сроковете.

"Като виждам какво постигна Русия във възстановяването на своята военно-промишлена база и какво постигна през това време Западът,  трябва да погледнем истината в очите и да признаем, че Русия е по-ефективна във военните си усилия. И това повдига пред Запада един по-фундаментален въпрос. Ако той не може да е достатъчно ефективен в тази конкретна военна операция, доколко може да е ефективен,  ако (в бъдеще) избухнат войни и кризи със същия мащаб?" – допълва украинският първи дипломат.

Faktor.bg