Петък, 17 Май 2024
           
Новини

МВР взима мерки за облекчаване на трафика по празниците

   
МВР взима мерки за облекчаване на трафика по празниците

Очаква се близо един милион българи да тръгнат на път за празниците, съобщава БНТ.

Въпреки че 2 май е работен ден, много хора са слели почивните дни около 1 май.

На брифинг от Министерството на вътрешните работи обявиха мерките, които ще се вземат по празниците за нормалното движение.

Граничният контрол ще бъде направен за бързо преминаване, с контролните органи на съседните държави е уточнено да се осигури допълнителен брой служители. На границите с Гърция и Румъния са обещали да няма неработещи гишета, за да се преминава бързо.

Проверките по храмовете в държавата са приключили. От отдел "Охранителна полиция" организират допълнителни полицейски сили около храмовете, жп гари и т.н.

През последния месец в страната са били извършени 1870 проверки за нормите за пожарна безопасност, от които 1473 на храмове и 398 места за настаняване.

"Целта е да се избегнат рискове ситуации за инциденти. На всички служители са дадени указания за ограничаване на предпоставките за пожари", посочи комисар Георги Толин от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Инспектор Росен Белишки от "Криминална полиция" в ГДНП посъветва гражданите да са много внимателни, когато посещават храмове, магазини и места със струпване на хора.