Сряда, 15 Май 2024
           
Новини

УниверситетЪТ– най-новият проект на Алма Матер ТВ

   
УниверситетЪТ– най-новият проект на Алма Матер ТВ

От април 2024 г. университетската телевизия „Алма Матер“ съвместно с група студенти от специалност „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация стартира производството и излъчването на най-новия си проект – телевизионната поредица „УниверситетЪТ“.

„За цел на предаването сме си поставили да представим всеки един от факултетите на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ като ви разходим из тях и разкрием някои от тайните, които не можете да откриете просто в интернет. Но най-важното ще бъде да разбием всякакви колебания за кандидатстване в Софийския университет“, анонсира при откриването на първото издание на предаването единият от водещите Радослав Стоянов.

Екипът на телевизията проведе многобройни срещи и разговори с декани, студентски съвети и ПР-специалисти от различни факултети, за да оптимизира концепцията на поредицата. Всяко издание ще представя възможностите, потенциала и атмосферата на един от факултетите, а при завършване на първия етап, всички епизоди заедно ще „нарисуват“ пълната картина на най-старото и престижно висше училище в България.

Намерението за следващите етапи е периодичното обновяване на тази картина, което ще отразява динамиката и развитието на отделните факултети във времето.

Реализацията на концепцията стана възможна с включването на група студенти от специалност „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация. С много ентусиазъм, креативност, желание и напълно доброволно младите хора добавиха свежия поглед на своето поколение и търсената от екипа на телевизията студентска гледна точка при представянето на факултетите.

2

Студентите участват в целия процес на телевизионното производство – от проучвателната фаза, заснемането на видео-материали за всеки факултет, провеждането на ad hoc интервюта и анкети на място, през подготвянето на въпроси към госта в студиото, водене на предаването, финализирането му в пост-продукционния етап и промотирането му през различни комуникационни канали.

Основен гост на всяко издание е деканът на съответния факултет.

3

Деканите - освен че отговарят на въпросите, които вълнуват студентите, представят своите факултети в по-голяма пълнота и специфика, каквато възможност не са имали досега.

Подобни представяния не само популяризират огромните възможности, които УниверситетЪТ предлага на студентите, преподавателите, изследователите и цялата академична общност, но и затвърждават авторитета на Софийския университет като най-голямата и престижна национална образователна и културна институция в България сред широката общественост, която може да гледа телевизия „Алма Матер“ в интернет.

Особено значение и роля ще има новата поредица в периодите на кандидат-студентските кампании като разкаже на бъдещите кандидати – изцяло в студентски стил - за възможностите на отделните факултети.

„Стартирайки новия си проект, екипът на телевизия „Алма Матер“ изпълнява своята мисия в двете и основни посоки: да утвърждава образованието като реален път към постигане на успех и просперитет и да поддържа максимално-близка до реалната среда, в която студентите придобиват практически опит, знания и умения за анализ, планиране, създаване и маркетиране на медийно съдържание“, добавя Огнян Димов, директор на телевизията.

За телевизията:

„Алма Матер“ ТВ е студентска телевизия към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за култура, образование и младежки предавания със статут на национална обществена телевизия в България.

Излъчва се в Интернет на www.amtv.bg, а отделните предавания могат да се гледат в YouTube-канала на телевизията на https://www.youtube.com/@TVAlmaMaterBG.