Петък, 03 Май 2024
           
Политика

ПП-ДБ: Турски поток е каузата на ГЕРБ, БСП и ДПС

   
ПП-ДБ: Турски поток е каузата на ГЕРБ, БСП и ДПС

Днес ГЕРБ, БСП и ДПС координирано саботираха комисията за т.нар. "Руско-Турски поток". Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Мартин Димитров.

"Същите тези партии гласуваха в парламента преди няколко години за този проект, който е във вреда на България, струва ни 3 милиарда и помага на Путин да заобиколи Украйна. Сега саботираха комисията", каза Димитров и добави, че от ПП-ДБ са го очаквали и са знаели, че така ще се случат нещата.

Димитров е категоричен, че ще намерят начини и ще направят всичко възможно истината да излезе наяве. "Това е проект във вреда на България и ние плащаме сметката и в полза на Русия, която получава начин да заобиколи Украйна", подчерта той.

Повече такива проекти не трябва да се сключват, заяви депутатът и добави: "За тях трябва да се поеме всякаква отговорност – и политическа, и друга, и затова е важно сега да я има тази комисия".

Димитров подчерта, че ДБ, след това и ПП, от първия ден са против този проект. "От първия ден. И всеки един ден сме били против. Никога не сме си сменили позицията и това е важно. Докато всичките тези партии – ГЕРБ, ДПС и БСП, са били от първия ден за, те са съучаствали, те са го направили и всичкото това е във вреда на България", каза още той и допълни, че това трябва да чуят и да разберат хората.

Венко Сабрутев също потвърди, че са очаквали "този саботаж". "Очаквахме ГЕРБ, ДПС и БСП да се обединят отново в каузата "Турски поток". Това е тяхната кауза", заяви той.

Сабрутев съобщи, че именно затова днес от 16.30 ч. ПГ на ПП-ДБ организира отворена среща в НС, на която са поканени и журналистите, където всички заинтересовани лица – "Българските елфи", Илиян Василев, "Антикорупционния фонд", да изкажат информацията, която е публична и необходима, за да бъде представена на прокуратурата, за да се задейства имунната система на българската държава.

На въпроса защо не са имали време да се запознаят с вътрешните правила на комисията, Димитров отговори: "Това е такъв елементарен поетически трик от страна на ДПС и ГЕРБ".

Сабрутев също отговори, като уточни, че правилата са им били изпратени "буквално минута преди началото на заседанието". Той също определи това като "класически трик за саботиране на заседанието". /БГНЕС