Вторник, 28 Май 2024
           
Новини

Спецов се намеси по случая с ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов

   
Спецов се намеси по случая с ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов
  БТА

И изпълнителният директор на НАП Румен Спецов се намеси по случая с ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов, пише OFFNews.

От пресцентъра на Националната агенция по приходите изпратиха изявление на Спецов, в което той призовава за нулева толерантност към агресията.

Прессъобщението е по повод "медийни публикации, според които служител на НАП е заплашен с оръжие от журналист на 22 април на улица в столичния кв. "Хаджи Димитър".

Колеги на журналиста заявиха, че Стоянов е извадил законно притежаваното си оръжие, след като е нападнат от служителя на НАП. На снимка, разпространена от журналиста, се вижда, че има рани по главата. 

От НАП обясняват, че конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. "Извършителят е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие, съобщават от пресцентъра на МВР", пишат още оттам.

"Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите ѝ да стават обект на заплахи и агресия. Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая", заявил Румен Спецов.

Той призовава случаят да не се политизира, каквито опити били правени през последните часове.

Около 15 ч. в понеделник непознат мъж напада Стоянов, като след случилото се журналистът отива в „Пирогов“, разказа колегата на Стоянов Атанас Чобанов. Няколко часа по-късно същият мъж отново опитва да нападне Димитър Стоянов, като на видеозапис, разпространен от МВР, се вижда как непознатият се затичва към журналиста и съпругата му, а Стоянов вади законно притежаваното си оръжие.

Оказа се, че нападателят е служител на НАП. Той подава сигнал в полицията, а Стоянов е задържан. Направен е обиск и в дома му.