Петък, 03 Май 2024
           
Развлечения

Кунг-фу панда 4 отново е най-гледаното заглавие в българските кина

   
Кунг-фу панда 4 отново е най-гледаното заглавие в българските кина

Анимационният филм „Кунг-фу панда 4“ отново е най-гледаното заглавие в българските кина, показват обобщените данни на киносалоните за зрителския интерес. От премиерата си на 15 март досега анимацията е привлякла 121 121 зрители и е донесла приходи от близо 1,6 млн. лв. Само през последния уикенд филмът е имал 7018 зрители и 94 454 лв. приходи, пише Investor.

На второ място е българската комедия „Опасни шматки“, режисирана от Николай Павлов. Във филма, за който това е премиерен уикенд, участват Ники Станоев, Стоян Цветков, Силвия Петкова, Кирил Ефремов. В главните роли са Станоев и Цветков. Героите им са близки приятели, които живеят в столичния квартал „Люлин“ и решават да ограбят... мол. Филмът е гледан от 6239 зрители в премиерния си уикенд, генерирайки 80 724 лв.

На трето място тази седмица е „Годзила и Конг: Нова империя“. Филмът за двете гигантски чудовища е на екран от почти месец и вече е гледан от 42 228 зрители, донасяйки приход от 613 435 лв.

Четвърти тази седмица е „Ловци на духове: замръзналата империя“. Фентъзи комедията ни връща в емблематичната пожарна в Ню Йорк, където семейство Спенглър се присъединява към оригиналните Ловци на духове (Дан Акройд, Ърни Хъдзън и Бил Мъри), за да спасят света от поредната грозяща го опасност. За две седмици на екран филмът е генерирал приход от 131 848 лв. от продажбата на общо 9710 билета.

На пето място сред най-гледаните заглавия в българските кина тази седмица е „Абигейл“. Хорърът разказва за отвлечена от група престъпници балерина. Отведена в изоставено имение, тя трябва да бъде наблюдавана цяла нощ, докато похитителите получат поискания откуп. Когато обаче започват да изчезват един по един, става ясно, че Абигейл не е обикновено момиче. За премиерния си уикенд филмът е гледан от 3382 зрители и е донесъл 45 630 лв. приход.

На шеста позиция е великденската анимация „Заешка академия“. Макс е избран да бъде първият градски заек, избран в майсторския клас за великденски зайци. Той и приятелите му обаче трябва да открият суперсилата си, за да спасят Великден, поставен в голяма опасност, след като бандитът Лео подмамва семейство лисици да откраднат всички великденски яйца. Филмът е гледан от 3 477 зрители и е донесъл 38 932 лв.

На седмо място е „Ейми Уайнхаус: Back to Black“. Биографичната лента за музикалната звезда, която остава завинаги на 27, е гледана от 6596 зрители за двете си седмици на екран и е донесла 84 243 лв. приход.

За поредна седмица в класацията е и „Дюн: Част втора“.  Епичната фантастика на Дани Вилньов е на осма позиция, гледана вече от 153 196 зрители. Филмът е донесъл 2,21 млн. лв. от продажба на билети за по-малко от два месеца по българските екрани.

На девето място е френската анимация „Героите на джунглата 2: Около света“, която за месец на екран е гледана от 9925 зрители, донасяйки 110 004 лв.

На десета позиция е антиутопията „Гражданска война“ на режисьора Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“) с Кирстен Дънст. В нея се разказва за екип журналисти, които пътуват из Америка в дистопично бъдеще, в което в САЩ се разиграва гражданска война. Филмът е привлякъл към екраните общо 4002 зрители, генерирайки 54 996 лв.

Тази седмица извън класацията остава българският „Защото обичам лошото време“, който за по-малко от месец е гледан от над 10 000 зрители, донасяйки приход от 116 170 лв.