Четвъртък, 02 Май 2024
           
Политика

Борисов: Направих Дани Митов зам.-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ, взех го от тях

   
Борисов: Направих Дани Митов зам.-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ, взех го от тях

Никакви очаквания, даже не знам, че се срещат. Тяхна работа, те носят цялата отговорност. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента срещата между президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев във връзка с искането на последния да бъдат сменени външния и земеделския министри. Вече не се съгласявам за нищо, отсече Борисов. За тях не коментирам нищо повече, отсече той всякакви въпроси за Радев и Главчев. Борисов обаче отново напомни за масата партийни кадри на БСП, които Радев е назначавал в служебни правителства, за партиите на Стефан Янев и ПП.

Борисов препоръча на журналистите да отидат в Тутракан и да се запознаят с епопеята там. ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, обясни лидерът.   Гледах какво се случва, водеха снимки на мен, сега се вадят на тях.

Пошегува се по темата, гледах какво показват по телевизията - кучета, котки. Но иначе казах, че ще коментирам, когато има решение на съда, обясни Борисов.

Запитан дали би работил с ПП-ДБ след изборите, той обясни: Всичко зависи от тях. Не мога да разбера - те не реагират нито по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев. Не реагират за външния министър. А аз взех човек от тях - Дани Митов, и го направих зам.-председател, за да имаме мост към тях.

А за министрите си, които останаха, нищо не казват, за областните управители също. Не е честно всеки ден всеки въпрос да е свързан с само с външния министър, ядоса се Борисов.