Сряда, 01 Май 2024
           
Коментари Политика

Даниел Митов: Назначаването ми за външен министър ще е тест на Румен Радев

   
Даниел Митов: Назначаването ми за външен министър ще е тест на Румен Радев

Не ми е самоцел да бъда външен министър, но съм готов. Това заяви в Партийния дом Даниел Митов. От думите му стана ясно, че не се меси в решенията на служебния премиер Димитър Главчев. Той сам взел решението да го покани за външен министър.

Даниел Митов е разочарован от ПП-ДБ. Логиката на техните изказвания следват изказванията на президента Радев, по думите му. С промените в Конституцията служебният кабинет търси подкрепа от НС. Назначаването на Митов на поста външен министър е тест за това каква външнополитическа ориентация ще следваме. Ако се забави назначаването на външен министър се застрашава подправката на изборите в чужбина, притеснен е Даниел Митов. Все пак стана ясно, че той се е консултирал с Бойко Борисов и получил неговата подкрепа да заема поста в служебния кабинет.

Припомняме, че на 15 април министър-председателят Димитър Главчев започна промени в персоналния състав на служебния кабинет и предложи смяна на поста министър на външните работи, който да бъде поет от Даниел Митов.

Вчера президентът Румен Радев заяви позиция против новото назначение, като покажи Димитър Главчев на среща в петък, на която да обсъдят предложенията за смяна на министри.

По-рано днес Димитър Главчев излезе със съобщение пред медиите, че е готов на диалог, като отсече, че отговорността за министрите е изцяло негова.