Вторник, 30 Апр 2024
           
Развлечения

Българската рок банда Caliberty ще подгрява Брус Дикинсън на 16 юли в София

   
Българската рок банда Caliberty ще подгрява Брус Дикинсън на 16 юли в София

Излизането на новия солов албум на Брус Дикинсън "The Mandrake Project" несъмнено е едно от световните музикални събития на 2024, съобщава actualno.com. А концертът му на 16 юли в Арена София е сред топ меломанските преживявания за България тази година. Специален гост на лайва на 16 юли ще бъде българската банда Caliberty. Групата е създадена през 2019 от Джейми Рашед (вокал), Алекс Валериев (соло китари и вокали), Антон Пиперов (бас китара, клавир, вокали) и Алекс Ван Лазаров (барабани и вокали). Момчетата са обединени от идеята да представят първичната и класическа хард и хеви рок музика, и са повече от амбицирани да покажат на какво са способни като съпорт на великолепния Дикинсън, пише OFFNEWS.

След няколко любими на публиката сингли и видеоклипове "Growling Town", "Mr Goodtime" и др. и силни участия на клубната и концертна сцена у нас, Caliberty вече имат и издаден дебютен албум, който носи името на бандата.
Легендарният Брус Дикинсън стартира турнето си преди дни, а сетлистът от вече изминалите концерти е повече от впечатляващ микс от тракове от новия албум, но и стари песни, включително и парчета на основната група на Дикинсън. Вокалистът на иконичната британска банда Iron Maiden, заедно с китариста Рой Зи, барабаниста Дейв Морено, басистката Таня О'Калахан и маестрото на клавишните инструменти Mishteria, готвят такова музикално изобилие и у нас, по покана на Fest Team, в средата на лятото. Билетите са в мрежата на TicketStation.bg.