Вторник, 30 Апр 2024
           
Политика

Обвинения в НС заради отпадането на доклада за договора между "Булгаргаз" и "Боташ"

   
Обвинения в НС заради отпадането на доклада за договора между \

Докладът от работата на Временната парламентарна комисия, разследваща сключения в началото на миналата година 13-годишен договор между "Булгаргаз" и турския газопреносен оператор Боташ за резервиране на капацитет, не влезе в дневния ред на пленарното заседание, пише БНР.

Това предизвика реакции от парламентарните групи.

Депутатът от Борислав Гуцанов от БСП призова докладът да влезе за гласуване, след което да бъде даден на ДАНС и прокуратурата.

"Започваме да мислим, че има други подбуди, не можа да има пълно единомислие в комисията и той да не се включва за разглеждане", обоснова се той.

Радослав Рибарски от ПП-ДБ призова да се внесе доклада тази седмица. "Хората да видят дебата и да видят какви скандални споразумения са подписани от служебния кабинет", призова той.

Председателят на временната комисия и депутат от ГЕРБ-СДС Жечо Станков обясни, че има постъпила нова информация, а сроковете за работа на комисията не са приключили.

"Има новопостъпила информация с гриф, с която съм дал на членовете на комисията да се запознаят. ГЕРБ и аз имаме най-малък интерес този доклад да не влиза в зала. Говорите неща, които са неистини", отговори той.