Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Костадин Костадинов смята, че служебният кабинет е на Бойко Борисов

   
Костадин Костадинов смята, че служебният кабинет е на Бойко Борисов
  БТА

Смяната на външния министър в служебното правителство показва, че това е кабинет на Бойко Борисов и че управляващите не взимат самостоятелни решения. Така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира първата рокада в служебния кабинет, пише БНР.

"Две неща можем да си извадим като заключение - първо, че това не е служебно правителство, а правителство на Бойко Борисов и второ, че това правителство пряко се командва от американското посолство за пореден път, защото всичко, което се случи е след реакция от страна на заместник-държавния секретар, който беше на тази така наречена Кримска платформа в София по повод твърде мекото изявление на българския външен министър", коментира Костадинов.

"На тях са им нужни ястреби, които непрекъснато да насъскват българското общество срещу Русия. Очевидно е, че дипломат от кариерата, какъвто е господин Димитров, не е приемлив за американското посолство", добави той.

Според Костадинов президентът не бива да подписва указа за смяната. Днес от "Възраждане" ще внесат искане за изслушване на служебния премиер Димитър Главчев.

Великотърновският депутат Станислав Стоянов ще води листата на партията за европейските избори. Втори е журналистът Петър Волгин.

Служебното правителство се управлява от Бойко Борисов, а не от премиера - Димитър Главчев, коментира лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод предлаганата смяна на служебния външен министър.

Според Трифонов отговорни за случващото се са Христо Иванов и "Демократична България", както и Кирил Петков и "Продължаваме промяната" заради промените в Конституцията, които инициираха.