Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Гешев на разпит в НСлС: Акцията в Митниците и смяната на Живко Коцев са свързани

   
Гешев на разпит в НСлС: Акцията в Митниците и смяната на Живко Коцев са свързани

Разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който беше задържана директора на Агенция "Митници" Петя Банкова, е бил пазен в последните години. Това смята бившият главен прокурор Иван Гешев, който днес той се яви на разпит в НСлС, пише БНР

Гешев допълни, че целта е била смяна на главния секретар на МВР и овладяване на канала.

По повод изтеклите информации за евентуални връзки на бившия главен секретар Живко Коцев с участници в канала, Иван Гешев заяви: 

"Това дали има контрабанден канал или няма контрабанден канал не е най-важното. Цялостната картинка е завладяване на съдебната система, което се случи смяна на "Митниците", за да може да се финансират изборите и смяна на главния секретар, за да може да се манипулират изборите, които предстоят".

"Иначе дали това, че той е имал връзки с тези контрабандисти беше ясно още преди 2-2,5 години. Ясно е, че този канал се пазеше. Сега само ще се смени шефът на този канал. Това е поводът да се направи, но реалната причина е Агенция "Митници" и Министерството на вътрешните работи, защото МВР прави 30% от резултата, останалите 30 ги прави "Информационно обслужване", от 30% купения и платения вот станаха 90%. Финансирането, което се получава от контрабанда и т.н., това е цялата работа. Още от началото е било ясно, че Живко Коцев е такъв, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са си сложили министъра на вътрешните работи", коментира Иван Гешев.