Понеделник, 29 Апр 2024
           
Спорт

Григор Димитров запази място в топ 10 на ранглистата

   
Григор Димитров запази място в топ 10 на ранглистата

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров запази позицията си в челната десетка на публикуваната днес световна ранглиста на АТР. При жените Виктория Томова слезе надолу в класацията, пише БНР

Димитров отстъпи едно място и е номер 10. Той добави 100 точки към актива си след осминафинала на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. Той изпревари Холгер Руне, но беше задминат от финалиста в княжеството Каспер Рууд (6-и, изкачи 4 места) и шампиона в Монако Стефанос Циципас (7-и плюс 5 позиции).

Тази седмица Григор почива и ще се готви за следващия Мастърс 1000 в Мадрид от 24 април.

Българинът е седми в класацията за финалите на АТР в Торино, в която се вземат предвид само резултатите от 1 януари 2024 година, а не на 52-седмична база. Той има 1565 точки и към момента се класира за заключителния турнир на най-добрите през ноември. Тук води Яник Синер с 4200 точки.

Адриан Андреев е номер 230. Той играе в квалификации на чалънджъра в Оейраш и днес играе във финалния кръг срещу италианеца Енрико дала Вале.

Димитър Кузманов е 251-и в света.

В ранглистата води Новак Джокович, следван от Яник Синер и Карлос Алкарас.

При жените Виктория Томова отстъпи седем позиции и тази седмица е 81-а в класацията.. Тя участва на WTA 250 турнира на клей в зала във френския град Руан. В първия кръг утре 29-годишната софиянка ще срещне представителката на домакините Варвара Грачова.

Гергана Топалова прогресира с 11 места до номер 242. Изабелла Шиникова изкачи 10 позиции и вече е 256-а м света.

В челото няма промени. Първа е Ига Швьонтек пред Арина Сабаленка и Коко Гоф.