Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Христо Иванов: Отстраняват всички ръководни кадри, които не се ползват с доверието на Пеевски

   
Христо Иванов: Отстраняват всички ръководни кадри, които не се ползват с доверието на Пеевски

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов заяви, че от ръководни позиции се отстраняват всички кадри, които не се ползват с доверието на Делян Пеевски. Така той коментира някои кадрови промени като освобождаването на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и назначаването на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР, пише БНР

"Ясно е, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски и всички, които се ползва доверието на Пеевски остават или се връщат на своята позиция. Това същото го виждате и в ДАНС. При заместник-председателите на ДАНС, които са назначени по едно и също време, единият бива махнат, а другият е оставен. Защо? Даже не става въпрос защо единият е махнат, а другият е останал. Защото вторият се ползва с доверието на Пеевски".

По темата с освободения от служебния кабинет заместник-председател на ДАНС и бивш депутат от ПП-ДБ Петър Петров съпредседателят на обединението Кирил Петков посочи:

"Отстраненият заместник в ДАНС е с абсолютно перфектната професионална история. Той беше отстранен. Другият заместник, ако си спомняте, беше човекът, който направи "фалшивия" за мен сигнал по отношение на електронното гласуване. Загубихме 500 хиляди гласа. Премиерът Денков поиска оставката на този заместник-председател на ДАНС, който, между другото, е работило в КПКОНПИ по едно много специално дело - проверката на данните от американското правителство по темата "Магнитски", касаещи господин Пеевски".

Христо Иванов каза още, че в началото на предизборната кампания ПП-ДБ ще предложат ясна формула за управлението на страната след вота:

"Тя естествено ще стъпи на споразумението, което предложихме - като цели и като конструкция. Може да забележите, че в това споразумение господин Пеевски отсъстваше. Именно това се превърна в причината да бъде "взривено" управлението. Ще продължим своята формула, но това стане когато имаме решение на нашите колективни органи".