Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Маркет Линкс: Около 46% от българите са разочаровани от политическата ситуация у нас

   
Маркет Линкс: Около 46% от българите са разочаровани от политическата ситуация у нас

Около 46% от българите са разочаровани от политическата ситуация у нас. Това сочат данните от проучване на Маркет Линкс. То е проведено съвместно с БиТиВи сред 1046 пълнолетни граждани в периода 30 март - 7 април по методите пряко интервю и онлайн анкета, пише News.

Проучването отразява и други емоции, свързани с политическата ситуация в страната. 18% от анкетираните изпитват страх, други 14 процента - гняв. Четири процента от анкетираните изпитват страх, също толкова заплаха.

Седем процента от анкетираните не изпитват никакви емоции, свързани с политическата ситуация. 2 % изпитват спокойствие, а 5 -сигурност. Никой от респондентите не изпитва позитивни емоции като щастие и сигурност.

Участниците в проучването поставят оценка 2,8 по 6-балната система на правителството на Николай Денков.

Проучването на Маркет Линкс проверява и моментните електорални нагласи. Според данните, ако изборите бяха днес в парламента щяха да влязат пет партии.

ГЕРБ-СДС остава първа политическа сила с 25,5% подкрепа. На втора позиция се нарежда ПП-ДБ със 17,1%. Челната тройка се допълва от ДПС с 11 процента. Възраждане печели 10,3% подкрепа. БСП печели 8,7%. ИТН остава под чертата с 3,9 процента.

41% от респондентите са категорични, че ще гласуват на изборите за НС. 22% са склонни да гласуват. 19 процента отказват да отидат до урните, а други 18 не са решили.