Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Борисов: Ще подкрепим Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите

   
Борисов: Ще подкрепим Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов зааяви пред журналсти в кулоарите на парламента, че те ще подкрепят решението министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите, пише Dariknews

"Ще приветстваме това решение, за да се проведат честни и демократични избори. Гвоздейков беше знаме на ПП, беше символ, безспорно честен човек. Така всички ще са спокойни", заяви Борисов

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет от "Продължаваме промяната" обявиха, че го изключват от партията. В четвъртък Министерският съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. 

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира с кого биха разговаряли за евентуално съвместно управление след изборите, тъй като по думите "има още 2-3 месеца".

"Когато имаше стабилност, когато ни приеха в Европейския банков съюз, когато ни приеха в чакалнята на Еврозоната, когато имаше излишъци в бюджета, когато строяхме усилено, България имаше нужда от промяна. Сега всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които вече сме наследили, нашите деца ще ги платят. Всичко това заради 3 години експеримент. За този експеримент сме виновни всички ние, българите", посочи Борисов. 

На въпрос познава ли обвинения за контрабанда Никола Николов - Паскал, който към момента е в неизвестност и се издирва, Борисов отрече. 

"Докато сме били ние, Паскал се криеше в чужбина. По време на нашето управление контрабандата от 34% на цигарите беше свалена под 1%", добави той.