Понеделник, 29 Апр 2024
           
Развлечения

Хари и Меган ще бъдат изпълнителни продуценти на 2 нови нехудожествени сериала на Netflix

   
Хари и Меган ще бъдат изпълнителни продуценти на 2 нови нехудожествени сериала на Netflix
  БНТ

Херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат изпълнителни продуценти на два нови нехудожествени сериала на Netflix, посветени на начина на живот и полото, пише БГНЕС. Едното предаване ще изследва "радостите от готвенето, градинарството, забавленията и приятелството", а другото ще даде "безпрецедентен достъп до света на професионалното поло" и Открития шампионат на САЩ по поло във Флорида, съобщиха от Netflix.

Предаванията ще бъдат създадени от компанията на Хари и Меган Archewell Productions, като херцогинята ще продуцира и двете поредици, а херцогът ще работи по поредицата за поло. И двата сериала са в ранен етап на производство, като заглавията и датите на излизане ще бъдат обявени през следващите месеци.

"Известен предимно с естетическата и социалната си сцена, сериалът ще дръпне завесата, разкривайки суровостта и страстта на спорта, улавяйки играчите и всичко, което е необходимо, за да се състезаваш на най-високо ниво", заяви Netflix за сериала за поло. Преди това Меган и Хари са издали три документални филма с Netflix като част от многомилионна сделка с гиганта за стрийминг.

Heart of Invictus, излъчен през август миналата година, проследяваше пътя на група военнослужещи до Invictus Games - спортно състезание в параолимпийски стил, създадено от Хари през 2014 г. за ранени и болни военнослужещи и ветерани. Netflix пусна и документалната поредица Live to Lead и противоречивия документален филм в шест части Harry & Meghan през декември 2022 г. Archewell Productions, създадена от двойката през 2020 г., е "посветена на осветляването на провокиращи мисълта и разнообразни разкази, които подчертават нашата обща човечност и празнуват идеята за общност", според уебсайта на компанията. Хари и Меган се преместиха в САЩ през 2020 г., след като се оттеглиха от кралските задължения.