Вторник, 30 Апр 2024
           
Спорт

Българките със силна подиум тренировка преди световната купа в София

   
Българките със силна подиум тренировка преди световната купа в София

Българският национален отбор по художествена гимнастика направи изключително силна подиум тренировка преди световната купа, която започва утре в столичната "Арена София", пише БНР

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл (жени) в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева в рамките на 30 минути пробваха официалния килим като изиграха много стабилно новите съчетанията си, които широката публика все още не познва добре.  

Официалната тренировка на грациите ни беше наблюдавана от президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, от двете ни трикратни световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, която е и вицепрезидент на родната централа и вицепрезидент на Техническия комитет към Международната федерация, директорът на националните отбори Деспа Каталиева, Християна Тодорова и Филипа Филипова, които ще бъдат представителките ни в съдийския апарат по време на състезанието.

Световната купа в София ще стартират в 10.30 часа на 12 април (петък) с квалификации на обръч и на топка в индивидуалната надпревара, а от 19.00 часа ансамблите ще покажат композициите си с пет обръча. Калейн и Николова са във втория поток от 13:00 часа, а ансамбълът на България стартира участието си в 20:00 часа също във втората група.

Все още има билети за петък и събота. Единичните билети за първия ден са с благотворителна цел и парите от тях ще отидат за благородни каузи на УНИЦЕФ за деца в нужда!