Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини

Отложиха делото за контрабанда в Агенция „Митници”, адвокатът на Банкова не се яви

   
Отложиха делото за контрабанда в Агенция „Митници”, адвокатът на Банкова не се яви

Защитникът на Стефан Димитров поиска отвод на съдия Галя Георгиева.

Софийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова и Стефан Димитров от Хасково. Причината - адвокат Аделина Натина не се яви, представяйки болничен от 15 април. Заради това, че болничният е представен в последния момент, съдът глоби Натина с 500 лева, пише NOVA

В началото на заседанието адвокатът Стефан Димитров поиска отвод на съдията председател на състава - Галя Георгиева, заради реплика в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, че прокуратурата и МВР били над всичко. Съдията отказа да се оттегли и заяви, че не е произнасяла такива думи. Така делото ще се гледа на 16 април от друг състав на Софийския апелативен съд. Дотогава Банкова и Димитров-син остават задържани. 

Адвокатът поясни също, че вътрешният министър Калин Стоянов е разпитван по делото като свидетел.

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов - Паскал са обвинени като участници в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Преди първото заседание в събота Стефан Димитров беше приет в „Пирогов”. Засега той е на свобода. Известният в района на Хасково Никола Николов - Паскал, за когото се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неизвестност и се издирва.