Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Красимир Манов: Владимир Малинов стана министър на енергетиката, за да замита следи

   
Красимир Манов: Владимир Малинов стана министър на енергетиката, за да замита следи

Никой не обърна внимание на сигнала за корупция за над 100 млн. лева по обществена поръчка за газохранилището "Чирен", на всичкото отгоре ни сервират Владимир Малинов като министър на енергетиката. Нарочно го слагат, за да замита следи, пише ФАКТИ

Това каза пред БНР енергийният експерт Красимир Манов и обясни, че с други експерти са подали сигнал до редица институции:

"Става въпрос за много сериозни неща - за корупция за над 100 млн. лева, която същият този Владимир Малинов, като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз", възлага да се направи одит по обществената поръчка на вътрешния одитор, който самият той е назначил в "Булгартрансгаз". Когато този одитор му казва да не променят конструкциите на сондажите, отделните точки по обществената поръчка, той въобще не се съобразява, дори започва да го преследва с управителния си съвет и с технико-експертиния си съвет. Отгоре на всичко ни го сервират същия този Владимир Малинов като нов министър. ... Той е поредният енергиен министър, който нищо не разбира от енергетика, той е юрист".

Манов припомни, че "активното участие на Малинов се вижда" и в изтеклата в медиите Пътна карта на "Турски поток", открита от "BG elves", след като хакери разбиха електронната пощата на сътрудник на приближения до Владимир Путин руски политик Александър Бабаков.

"Сега излязоха нещата и за "Боташ", договор, който пак е подписан от Владимир Малинов, който е в изключителен ущърб на националната и на енергийната сигурност на страната. И с цялата си наглост ни сервират този човек за министър на енергетиката", подчерта Красимир Манов.

Според енергийния експерт "всички политици са в омерта и затова гузно мълчат" за "Боташ", за "Турски поток".