Вторник, 30 Апр 2024
           
Политика

Борисов: Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП

   
Борисов: Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП

Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Според него, ако не бяха направили така само след една седмица щеше да излезе, че когато е бил Асен Васил е имало пари за всичко, "а то всъщност се оказа, че нито има за общините, нито има за енергетиката. Проблемите са изключително големи".

Борисов подчерта, че те винаги са държали да има мазнинка и резерв в държавата, и да не се изхарчва всичко.

"Когато говорех, че има проблеми в Министерството на финансите и освен партийните назначения, парите ги няма. Само преди два-три дена ви казах, че НС трябва да прояви характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд. Да спрем тези безумни харчения на пари, да свалим дефицита до 1%. Вместо това се оказа, че за последните няколко дни са похарчени няколко милиарда и са ни подвели", заяви Борисов във връзка с обявеното от служебния министър на финансите вчера.

Борисов обяви, че ще излезе и как се харчат пари по ПВУ.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че отново се връща към своето предложение - Асен Василев и Мария Габриел да остана министри в сегашния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат и да си понесат отговорност.

Той припомни, че снимките от неговото нощно шкафче са били фалшиви. "Сега тук е малко по друго", коментира той снимките разпространени в медиите, на които се вижда куче как влачи пари към Живко Коцев.