Понеделник, 29 Апр 2024
           
Новини Политика

Бойко Рашков: Струва ми се, че изявленията на Коцев са резултат от натиска върху него

   
Бойко Рашков: Струва ми се, че изявленията на Коцев са резултат от натиска върху него

Бившият вътрешен министър, а сега депутат от "Продължаваме Промяната - Демократична България", Бойко Рашков отрече да е бил наясно, че разследваните за контрабанда Марин и Стефан Димитрови се занимават с престъпна дейност, пише БНР 

Рашков обясни, че за първи път е видял Марин Димитров преди три години, когато е подал сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

На въпрос той ли е бил връзката между Димитрови и главния секретар на МВР и от лоялност към него ли Живко Коцев е поддържал връзка с тях, Бойко Рашков отговори:

"Ако някой е извършил убийство и главният секретар научи за това, заради лоялност към мен ще поддържа връзки с тези, които са извършили престъплението ли? Това ни се струва нелогично и ми се струва, че тези изявления, които направи господин Коцев, са резултат на натиска, който е упражняван върху него от изпълняващите функции на главен прокурор, на председател на КПКОНПИ и други лица и, когато са искали от господин Коцев да подпиши оставката, подготвена и поднесена от сегашния министър на вътрешните работи Калин Стоянов".

На въпрос защо баща и син Димитрови са присъствали на рождения му ден, Рашков обясни:

"У нас са идвали винаги, на моите празници, много гости и аз не съм върнал никой. Може би, според вашите разбирания, когато някои позвъни на рождения ден да ме поздрави, аз трябва да подбирам един да приема, а друг да върна? Това не е моят манталитет. Изпадаме в клюкарство, каквото иска да насади прокуратурата. Аз нямам какво повече да ви кажа. Благодаря ви много".