Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини Политика

Преди да изкукирига петелът: Борисов се отрече от служебния кабинет пред посланиците от ЕС

   
Преди да изкукирига петелът: Борисов се отрече от служебния кабинет пред посланиците от ЕС

В деня на заклеването на новите министри лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов побърза да се разграничи от служебното правителство пред посланиците на страните от Европейския съюз, пише OFFNEWS

В публикация на официалния си профил във Фейсбук той благодари за домакинството на срещата от страна на посланика на Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис.

"Запознах посланиците с политическата ситуация в страната и всички усилия, които ГЕРБ положи, за да се случи ротацията на кабинета Денков - Габриел. Категорично заявих, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство и няма да носим отговорност за работата му. В същото време ще продължим да бъдем гарант за евроатлантическата ориентация на България", пише Борисов.

Сред останалите теми на разговора бяха финансовата стабилност на страната и готовността ни за приемане в еврозоната, пълноправното членство в Шенген, енергийната диверсификация и предстоящите европейски избори, които ще съвпаднат с предсрочния парламентарен вот, става ясно от публикацията на лидера на ГЕРБ.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати