Четвъртък, 02 Май 2024
           
Спорт

Глушков: Акцентът ми е да осигуря спокойствие преди Олимпийските игри в Париж

   
Глушков: Акцентът ми е да осигуря спокойствие преди Олимпийските игри в Париж

"Акцентът ми е да осигуря спокойствие на екипа, на Министерството, на Федерациите за предстоящите Олимпийски игри в Париж. Ако има нещо нередно, аз смятам, че то ще излезе в докладите и ако се наложи". Това отговори служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков на въпрос на БГНЕС дали планира да прави кадрови промени в тотото, Сердика спортни имоти и другите дружества под шапката на Министерството.

Днес Глушков пое управлението на ММС от досегашния министър Димитър Илиев на кратка церемония в Спортната палата. Илиев изтъкна основните постижения на неговия мандат, сред които увеличаване на средствата за младежи и ученически спорт, изравняване на премиите за олимпийци и параолимпийци, въвеждането на отчетност във Федерациите и други.

"Изключително се радвам да предам щафетата в ръцете на министър Глушков. Познавам го и знам, че е човек с много високи морални качества. Г-н Глушков, желая ви от сърце много успехи", обяви Илиев. "Ясно съзнавам голямата отговорност, която поемам. Вярвам, че опитът като президент на БФ Баскетбол, както и в международните структури, ще ни помогне да се представим по възможно най-добър начин", каза Глушков, който уточни, че ще има трима заместници, с ресори спорт, младежки дейности и финанси, като техните имена ще станат ясни до ни.

"Остават броени седмици до откриването на Игрите в Париж, нека Федерациите бъдат спокойни, че всички средства ще бъдат изпълнени, да работят усилено. Нека нашите спортисти, които още участват във вземането на квоти, да могат да разгърнат пълния си потенциал и да вземат квоти за България", допълни той. Глушков уточни, че кой ще бъде негов заместник в Българската федерация по баскетбол ще бъде решено на Общо събрание на централата.