Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Пеевски за акцията в Митници: Планини от кеш, Пудела носи пачки към господарите си

   
Пеевски за акцията в Митници: Планини от кеш, Пудела носи пачки към господарите си

Има много хора от ПП-ДБ в служебния кабинет. За другите им служебни министри е рано да се съди, нека им дадем време, призова председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, пише News.

Запитан за акцията в Агенция "Митници" и случващото се в МВР, Пеевски посочи, че такова нещо никога в държавата не е случвало - планини от кеш, партия на Пудела (явно визирайки ПП), това красиво същество носи пачки към господарите си, които ги видяхме на снимките кои са. Кой е на снимките с контрабандистите. Да видяхте някои от ГЕРБ, да видяхте някои от ДПС, запита Пеевски? Целият елит на ПП-ДБ е на тези снимки в дружески и особени състояния с едни контрабандисти. Такова нещо случвало ли се е, заяде се Пеевски с парламентарната група на ПП-ДБ.

Той се надява цялата истина да излезе наяде и прокуратурата да се самосезира за това кой политически елит открадна парите на хората. "Видяхме къде са парите - по скъпи почивки в чужбина, по планини от кеш. А да се говори за мутренски времена от господин Кирил Петков, при положение, че се е случило всичко това по време на техния финансов министър и техния МВР шеф Рашков и цялата тази кохорта, която е в особена близост, започвам да се съмнявам в каква близост е цялата тази група. Това е нечувано", възмутен е Пеевски.

Делян Пеевски увери още, че ДПС стоят зад правилата за членове на Антикорупционната комисия и ще ги гласуват.