Вторник, 30 Апр 2024
           
Коментари

Денков с призив: Депутатите да не отварят Изборния кодекс

   
Денков с призив: Депутатите да не отварят Изборния кодекс

Една от най-трудните, но и най-важната задача, е да се осигурят честни избори. Трудно е, защото няма доверие в част от политическите процеси, но чрез вашите действия можете да върнете доверието в изборите, пише News.

Това заяви бившият вече премиер акад. Николай Денков на официална церемония в Министерски съвет по предаване на властта от редовната към служебната - в случая на служебния кабинет на Димитър Главчев.

Денков посочи, че има няколко ясни индикатора за осигуряване на честни предсрочни парламентарни избори - дали ще има машини при гласуването, делът на невалидните бюлетини, за да може никой да не оспорва резултатите. Той призова депутатите да не се изкушават от тези оставащи избори да променят Изборния кодекс, защото би хвърлило сянка върху изборите.

Денков пожела на служебния кабинет да свърши работа, която да е от полза за хората в България. До последния ден редовното правителство направи всичко възможно, за да работи по управленската програма, да изпълни всички задачи и да осигури спокойствие по отношение на плавния преход към следващия период, каза Денков.

Той увери, че служебното правителство може да разчита винаги на помощ на вече бившия кабинет "Денков-Габриел".