Четвъртък, 02 Май 2024
           
Новини

Свалиха две момичета от кран, качили се да си правят селфи

   
Свалиха две момичета от кран, качили се да си правят селфи

Две момичета са свалени от товарен кран в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР), пише OFFNEWS

Говорителят на дирекцията Ася Йорданова уточни, че двете непълнолетни девойки са се качили на крана, в района на железопътната гара в града, за да си направят селфи.

Сигналът, че на шуменската улица “Станционна“ са забелязани две момичета, качили се на товарнен кран, е подаден на 5 април, малко след 15:00 ч. Към адреса незабавно са насочени спасителен и полицейски екипи.

Пристигналите на мястото пожарникари и полицаи са установили, че на крана има две момичета, които са свалени веднага, допълни Йорданова и припомни, че служители на Областната дирекция на МВР в Шумен и преди са реагирали на подобни сигнали.

От полицията отправят пореден апел за отговорно поведение на подрастващите.

„Не излагайте своя и живота на вашите приятели на опасност заради предизвикателство, селфи или в търсене на нестандартно място за "отбелязване" в социалните мрежи. Няма нищо по-важно от живота и здравето ви“, призоваха от областната дирекция на полицията.