Четвъртък, 02 Май 2024
           
Коментари

Главчев: Не съм допуснал компромис за никого, но решението за Стоянов беше трудно

   
Главчев: Не съм допуснал компромис за никого, но решението за Стоянов беше трудно
  BGNES

С всеки един от предложените министри съм разговарял лично. Не виждам кой би ме убедил да направя промяна в състава. Всичко е абсолютно прозрачно. Компромис не съм допускал за никого, но най-трудното ми решение беше с Калин Стоянов.

Това заяви кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев след края на консултациите при президента и след като бяха представени структурата и съставът на служебния кабинет. 

"Вчерашната оставка на професионалното ръководство на МВР в лицето на главния секретар абсолютно наклони везните към него", уточни Главчев.  

Кирил Вътев и останалите трима министри от сега действащото правителство (Калин Стоянов, Георги Гвоздейков и Галин Цоков - бел. ред.) съм ги избрал, за да има приемственост. Прецених, че е по-добре да не се рискува да има трус в сектора. Компромис не съм допускал с никой, но най-много се двоумях за Калин Стоянов. Оставката на главния секретар абсолютно наклони везните към Стоянов, каза Главчев.

"Най-важното на служебното правителство е да организира честни избори", категоричен бе служебният премиер.

Главчев отказа да прави коментари по отношение на политическите заяви. И обяви, че е готов да разговаря с политическите сили, ако те имат претенции към служебните министри, но изрази съмнение, че ще бъде разубеден.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати