Сряда, 01 Май 2024
           
Политика

Възраждане иска имунитета и арест на Атанас Атанасов

   
Възраждане иска имунитета и арест на Атанас Атанасов

От "Възраждане" искат имунитета на съпредседателя на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов, заради това, че ходил да разговаря с шефа на Военното разузнаване.

На брифинг в Партийния дом лидерът на формацията Костадин Костадинов обяви, че партията иска изслушване на шефа на Военното разузнаване. Поводът е информацията, че Атанасов вербувал хора за службите. Според Костадинов лидерът на ДСБ трябвало да бъде арестуван.

МВР и в частност министърът не носят отговорност за големия брой недействителни бюлетини по време на избори

Това е много сериозен удар върху държавността, според него. Лидерът на "Възраждане" заяви, че ПП-ДБ са заплаха за сигурността на страната. Те се чувствали недосегаеми, възмутен е Костадинов.

Партията настоява още в сряда следващата седмица предложението им да влезе в дневния ред на парламента като първа точка в дневния ред.

Атанасов искал да използва службите за свои лични цели, по думите на Костадин Костадинов. Той заподозря опит за овладяване на държавата. Ще настояваме за задържането на Атанас Атанасов, обяви Костадинов.

Преди седмица ген. Атанасов неочаквано обяви по време на медийна изява, че от Военното разузнаване го разработвали и му готвели компромат. Така индиректно отправи обвинение към ръководеното от Тодор Тагарев военно министерство.

От Военна информация при МО реагираха почти светкавично, като обясниха за медиите, че специалната служба не работи на територията на България и не се занимава с разработки на хора, за каквото говори Атанас Атанасов.

По-късно стана ясно от медийни публикации и изтекли документи, които бяха показани в предаването "Честно казано" на Люба Кулезич, че всъщност човек от бившата НСС, близък до Атанасов, е предлагал на служители от Военното разузнаване постове и кариерно израстване, ако са лоялни към лидера на ДСБ. Също така стана ясно, че от Военна информация са изпратили скандала в Прокуратурата.

Политици от ДСБ, близки до ген. Атанасов, коментираха в социалните мрежи, че това е целенасочена атака и компромат срещу лидера им.