Понеделник, 29 Апр 2024
           
Спорт

БФС с отчет за извършените от централата реформи

   
БФС с отчет за извършените от централата реформи

Българският футболен съюз даде отчет за извършените от централата реформи в периода от датата на извънредния изборен Конгрес - 15 март, на която Георги Иванов бе избран за нов президент, до днес, 3 април. БФС обяви и част от планираните проекти в следващите месеци, пише БНР.

Сред административните промени са освобождаването на над 10 служители на федерацията заради неудовлетворителни резултати, както и назначаването на нов технически директор в лицето на Кирил Котев.

Отчита се и "осезаемо израстване в представянето на младежкия, юношеските и девическите отбори на България", като представителният тим е с позитивна оценка заради изявите си в новия турнир FIFA Series, където победихме Танзания и направихме равенство с домакините от Азербайджан.

Пълен текст на публикацията на Фейсбук страницата на БФС:

"На вниманието на българската футболна общественост - ето какви реформи бяха извършени в периода 15.03.2024 г. – 03.04.2024 г., както и ето част от планираните проекти в следващите месеци:

АДМИНИСТРАТИВНИ:

Работи се по оптимизиране на разходите по перо „заплати“. В ход е също така реорганизация и предоговаряне на отношенията с контрагенти с цел постигане на оптимална ефективност и редуциране на разходите.

Проведени са срещи с персонала на ключови позиции във федерацията. Анализирано е представянето при изпълнение на служебните задължения и са поставени конкретни цели и срокове на изпълнение, които следва да бъдат периодично ревизирани.

На база неудовлетворителни резултати към момента са освободени над 10 служители на федерацията.

Назначени са висококвалифицирани кадри на ключови постове – Технически директор и директор „Финанси“.

НАЦИОНАЛНИ ОТБОРИ:

Отчита се осезаемо израстване в представянето на младежкия, юношеските и девическите отбори на България. Позитивна е и оценката за работата в представителния ни тим и изявите му в новия турнир FIFA Series, като съществена заслуга за това има селекционерът Илиан Илиев.

КОМУНИКАЦИИ:

През месец май предстои среща на високо равнище на президента на Българския футболен съюз Георги Иванов с президента на УЕФА Александър Чеферин, който отправи лично поканата към българския си колега.

На 17 май в Тайланд ще се проведе 74-ият конгрес на ФИФА, който ще е първият, в който новоизбраният президент на БФС Георги Иванов ще вземе участие.

Получени са и официални покани за присъствие на финала на Шампионската лига в Лондон на 1 юни и финала на Евро 2024 в Берлин на 14 юли.

БФС ще инициира работни срещи с представители на държавните власти. В дългосрочен план се предвижда създаване на специална комисия, чрез която БФС и държавата да работят съвместно за създаването и развитието на цялостна визия за футбола и модернизация на футболната инфраструктура у нас.

Сред дългосрочните цели на БФС е и основаването на фондация, която да работи с легендите на българския футбол и да ги подпомага след края на активната им спортна кариера.

В най-кратки срокове ще стартира обновеният институционален уебсайт на БФС, както и сайт, съдържащ подробна информация за всички първенства и турнири, провеждани под егидата на БФС.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ:

Постигнато е ключово стратегическо споразумение с компанията “Спорт Депо” за предлагане на всички артикули от екипировката на националния отбор в обновения формат на магазин “Абсолют тийм спорт”, специализиран в продажба на отборна екипировка.

На президента Георги Иванов предстои посещение в Болоня на централата на италианската компания “Макрон”, обличаща всички национални отбори на България.

В началото на спортно-състезателния сезон 2024-2025 г. всички клубове от професионалния футбол, както и отборите от Трета лига и четвърто и пето ниво в страната, ще получат футболни топки от БФС".