Петък, 03 Май 2024
           
Коментари

Денков: Държавата продължи да работи, въпреки рязко усложнената и предизборна обстановка

   
Денков: Държавата продължи да работи, въпреки рязко усложнената и предизборна обстановка

Искам да благодаря на всички министри и техните екипи, че успяха да запазят темпото и да вземем важните решения за гражданите и бизнеса. Държавата продължи да работи в бързи темпове, независимо от рязко усложнената и вече предизборна обстановка. Това каза премиерът в оставка Николай Денков. Днес е последното заседание на сегашния Министерски съвет.

Денков похвали кабинета с резултатите за изминалите месеци, както и за влизането на България в Шенген по въздух и море. „При политическа стабилизация ще има решение и за сухопътните граници до края на годината“, подчерта Денков.

За съдебната реформа той каза, че новият проект на Закона за съдебната власт вече подлежи на обществено обсъждане, а без този закон конституционните промени не могат да доведат до истинска реформа в съдебната власт. По здравната тема Денков се похвали, че пациентите вече могат да получат лекарства на най-ниска цена за 50 групи сърдечно-съдови заболявания. Министерството на регионалното развитие и благоустройството пък е подписало над 600 споразумения, пише БГНЕС.