Събота, 27 Апр 2024
           
Политика

Отцепилите се от "Възраждане" подготвят собствен политически проект

   
Отцепилите се от \

Отцепилите се от "Възраждане" народни представители и общински съветници, общо седем на брой, подготвят собствен политически проект. Това стана ясно от тяхно изявление пред журналисти в парламента.

"Ние, независимите народни представители и четирима от общинските съветници, решихме да започнем работата по нова политическа организация", съобщи Николай Дренчев. Според него новите избори няма да променят съществено конфигурацията в парламента. "На България е нужна нова политическа организация, нова алтернатива", посочи той. 

Според Дренчев има нужда от една нова патриотична формация, която обаче да е с човешко лице. Той уточни, че най-вероятно ще се явят на първите избори, които предстоят, но те не са съществени и важни за тях. Основният фокус е да създадем организацията, да я структурираме, да съберем хората, добави бившият възрожденец. 

Към момента участниците в проекта са четирима независими общински съветници -  Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова, както и трима независими народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев.

През февруари след избора на председател на Столичния общински съвет четиримата общински съветници бяха изключени от „Възраждане“.