Неделя, 28 Апр 2024
           
Коментари

ЕНП - Жени: България заслужава да има премиер в лицето на Мария Габриел!

   
ЕНП - Жени: България заслужава да има премиер в лицето на Мария Габриел!

"България заслужава да има министър-председател в лицето на Мария Габриел!" Това се посочва в призив на женската организация на Европейската народна партия, публикуван на фейсбук страницата на ЕНП - Жени, пише БНР.

"Издигаме гласа си, за да декларираме пълното си одобрение за Мария Габриел, нашият вицепрезидент, българският вицепремиер в оставка, чиито професионални квалификации, отдадена политическа и лична ангажираност през годините са били огромно вдъхновение за толкова много жени!!", се посочва в призива на ЕНП-Жени.

"В днешно време, когато Европа насърчава овластяването на жените и равенството между половете в пълна степен, не можем да позволим езикът на омразата и сексистките коментари да подкопае престижа и постиженията, спечелени с много усилия! Ние, жените от ЕНП, казваме "НЕ!" на всички опити за накърняване по този начин на репутацията на един от най-успешните български и европейски политици и пример за подражание, чието име и политически убеждения гарантират проевропейската и проатлантическа ориентация на България! Гордеем се с теб и заставаме твърдо зад теб, Мария!".

"България Ви заслужава за свой министър-председател!", посочват още от ЕНП-Жени.

В по-ранна публикация на фейсбук страницата на ЕНП-Жени отново се посочва, че "България заслужава Мария Габриел за министър-председател! Тя беше там по време на криза, винаги ангажирана, поставяйки националните интереси над всичко друго. Тя е светлината в края на тунела за по-доброто бъдеще на българските граждани! Призоваваме всички проевропейски и атлантически партии в България да подкрепят нея и нейния кабинет!".