Събота, 27 Апр 2024
           
Коментари

ВМРО: Асен Василев трябва да бъде разследван от прокуратурата заради парите в енергетиката

   
ВМРО: Асен Василев трябва да бъде разследван от прокуратурата заради парите в енергетиката

Той е виновен токът за домакинствата да поскъпне шоково

Министърът на финансите в оставка Асен Василев трябва да бъде разследван от прокуратурата за парите в енергетиката.

След като прибра парите на БЕХ, на Фонда за сигурност на енергийната система, на НЕК, сега ни чака шоково поскъпване на тока. Липсата на средства блокира и АЕЦ-Нови мощности, чийто капитал няма откъде да бъде вдигнат, защото БЕХ е останал само с пари за заплати.

За тези действия и своеволия на министъра на финансите се знае публично отдавна, но институциите мълчат, а погромът в енергетиката продължава. Операцията е дирижирана от министъра на финансите, а реалният ѝ ефект ще бъде платен от гражданите през цената на тока. Защо и как, например, средствата от Фонда за сигурност на енергийната система не са във фонда, а са откраднати от Министерство на финансите?

Оказа се, че и в нарушение на закона министърът на финансите е прибрал и парите на Фонда за пътна безопасност – там отиват глобите от Пътна полиция. Те трябва да се харчат за мерки за пътна безопасност, но министерство на финансите прибирало парите от 2022 г. в общия кюп. Защо?

До кога цялата държава и прокуратурата ще си затварят очите за тези зулуми?

Дори в парламента има внесен законопроект, който да върне част от парите обратно във Фонда за сигурност на енергийната система – очевидно доказателство, че нещо, което е било там, е прибрано от министъра на финансите.

На всичко отгоре оня ден Асен Василев пак го предложиха за министър на финансите!

Да оставиш Асен Василев финансов министър е като да вкараш пак лисица в кокошарник.

За всичко това обаче виновен не е само Василев, а цялата сглобка, която крепи това вредно за държавата и хората управление. Да припомним и скандалните сделки на Тагарев в Министерство на отбраната, например. И далаверата около новите мощности на АЕЦ „Козлодуй“. Хайде да не се лъжем, че зад всичко това стоят лични интереси, подплатени с доста „солени“ комисионни/хонорари.

Именно лични и финансови интереси в тези сектори са истинската причина за скандалите около т.нар. ротация.

От ВМРО сме категорични, че всеки ден, в който некадърните и крадливи ултралиберали от сглобката управляват, е погром за държавата и хората. Всичко, което  са пипнали, се разпада. Асен Василев за финансов министър значи хаос, висока инфлация и продънен държавен бюджет.