Понеделник, 29 Апр 2024
           
Свят

Каспаров за режима в Русия: С тумор не се разговаря - или се изрязва, или убива организма

   
Каспаров за режима в Русия: С тумор не се разговаря - или се изрязва, или убива организма

Акцията на руската опозиция в деня на президентските избори не успя нищо да каже на западната аудитория, коментира пред изданието Гордон гросмайстърът Гари Каспаров – опонент на Кремъл и лидер на опозиционната руска емиграция.   

По думите му, вече има някаква равносметка на безкрайните и безсмислени спорове в руската опозиция за това как да се помогне на хората, които искат да протестират, но им е отнета тази възможност.  

Припомняме, опозицията призова несъгласните с политиката на диктатора Владимир Путин да отидат да гласуват в 12:00 ч. и да пуснат бюлетини за който и да е от неговите опоненти. 

„Но какво може да се каже за акцията "По обед срещу Путин? Това е картинка, за която от Кремъл биха платили. Огромни опашки пред руските посолства. Разбира се, ние сме наясно, че това бяха протестиращи, но CNN не го разбира, за съжаление."  – коментира Каспаров.

По думите му, хората на Запад виждат просто огромни опашки от хора, готвещи се да гласуват на руските избори.

"По същество стигнахме до момента, в койго трябва да признаем очевидното: с раково образувание не се разговаря и не помагат никакви терапевтични средства или мазила, нито шамански заклинания. То се изрязва или убива организма." – подчерта руският опозиционер.

Faktor.bg