Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Светослав Малинов: Борисов отваря на ДПС вратата към властта

   
Светослав Малинов: Борисов отваря на ДПС вратата към властта

Проблемът при финализирането на преговорите за съставяне на правителство е свързан с изненадата, че списък с министри се подава в последния момент. Самият Николай Денков, разкри това вчера и недоумение, че така се работи. И това е най-опасно за тези преговори, когато едни имена се показват 12 часа преди крайния срок, това носи проблеми, заяви по Нова ТВ политологът Светослав Малинов. Той изтъкна, че в случая трябва да има отстъпки от страна на преговарящите, но скандален е опитът на Пеевски и Борисов да сменят министър Тагарев. Много често при такива коалиции, когато се сменят министри си, отиват не некадърните, а полезните и важните, добави Малинов.

Според Малинов следващата трудност за преодоляване ще бъде с назначенията за регулаторите. Те трябва да дойдат през партиите, но след това да действат по съвест и да не изпълняват заявките на шефа. Трябват хора, които не се страхуват. Тези регулатори имат много по-дълг живот от политици и партии, смята Малинов.

Светослав Малинов посочи, че Пеевски и Борисов са един център на властта, те са заедно и работят така от доста време. Ако Борисов иска да вкара ДПС във властта като им даде от своята квота места в управлението. Проблемът в случая  е, че Борисов отваря на ДПС вратата за властта, допълни политологът.