Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

УХТ и Сдружението на пловдивските хотелиери стартират нова стажантска програма

   
УХТ и Сдружението на пловдивските хотелиери стартират нова стажантска програма

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Галин Иванов сключи меморандум за сътрудничество със Сдружението на пловдивските хотелиери, представлявано от  Петър Денчев – председател на сдружението, който днес успешно ръководи един от най-известните бутикови хотели в България – “Галерия 37” в Пловдив и е проджект мениджър на нов, обещаващ за града проект –  „Музей 37“.

Подписаният документ постави началото на партньорство между университета и 17 емблематични хотела в града под тепетата, което ще позволи да се развива образователно и научно сътрудничество в областта на хотелиерството, ресторантьорството и туризма.

Основната цел е да се предложат възможности за практическо обучение и кариерно развитие на студентите чрез организиране на учебни и преддипломни стажове в реална среда, посочи доц. Кремена Никовска от катедра “Туризъм и кулинарен мениджмънт”.

Освен това университетът и сдружението ще организират професионални семинари и ще обсъждат актуализирането на учебните планове и програми. Ще си партнират и при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на хотелиерството и ресторантьорството.