Неделя, 28 Апр 2024
           
Спорт

Стилиян Петров игра минифутбол с Бойко Борисов

   
Стилиян Петров игра минифутбол с Бойко Борисов

Рекордьорът по брой мачове в националния отбор на България по футбол Стилиян Петров публикува на страницата си във фейсбук любопитна снимка. Оказа се, че ден преди Извънредния отчетно-изборен Конгрес на БФС бившият полузащитник на ЦСКА, Селтик (Шотландия) и Астън Вила (Англия) е решил да спортува с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и със селекционера на младежкия национален отбор на България до 21 години Александър Димитров, пише БНР.

Общо 11 човека позират на снимка, явно след игра на минифутбол. Бившият премиер Бойко Борисов е застанал в центъра на кадъра, прегърнал с едната си ръка Стилиян Петров, а с другата – бившият нападател на Левски (Сф), Литекс и националния отбор Христо Йовов.

"Английско време, красиви голове и не казвам резултата. Футбол и усмивки", текстът, който е поставил Петров за снимката. Легендарният полузащитник има 105 мача и 8 гола за първия отбор на страната, участник е на Европейското първенство през 2004-а година в Португалия.

Ако се съди по хората с потници и тези без, Петров и Бойко Борисов са били съперници в мача. Йовов, Стилиян Петров са в един отбор, а техни съотборници са били Валери Божинов, бившият нападател на бургаските Черноморец и Нефтохимик, както и на Ботев (Пловдив) Пламен Крумов. Явно в тима им е имало още един човек, който не е в кадър. Петров е част от екипа на Димитър Бербатов в надпреварата за президентския пост на БФС. Освен тях двамата, подкрепя ги много сериозно и Мартин Петров. Роденият през 1979-а година врачанин, както и Бербатов не присъстват на снимката след мача на изкуствен терен, някъде из София.

Бойко Борисов е играл в един отбор заедно с младежкия национален треньор Александър Димитров, с бившия футболист на Литекс и Нафтекс Марин Петров, както и с Николай Николов – познат от мачовете в "А" група с екипите на Левски и Черноморец (Бургас).

Извънредният отчетно-изборен Конгрес на БФС, който беше насрочен през декември миналата година, ще се състои утре в хотел "Маринела" в София с начало 10:30 часа. Михайлов подаде оставка в голяма степен и под натиск след безредиците по улиците на София по време и след евроквалификацията България - Унгария, приключила 2:2 на стадион "Васил Левски". Седем са кандидатите за поста президент на БФС – Георги Иванов, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Петьо Костадинов, Георги Захариев и Манол Иванов.