Неделя, 28 Апр 2024
           
Развлечения

Веси Станева – дизайнерът, които разби стереотипите в модата

   
Веси Станева – дизайнерът, които разби стереотипите в модата

Веси Станева е дизайнер и основател на един от новите и бързо развиващи се български модни брандове. Освен дизайнер, тя също така е и успешен български модел, който снима с едни от най-известните фотографи и марки в България. Родом е от Пловдив, но в момента живее в София.

Кариерата ѝ като модел започва още в ранна детска възраст в родния й град.

Но съдбата си знае работата и само няколко години по-късно я забелязва моден редактор, който й предлага работа като модел за списанието, в което работи. Родителите на Веси подкрепят идеята и от тогава до ден днешен тя е модел. Идеята за бранда ѝ се ражда случайно, след като на един рожден ден отива изцяло облечена с изработени от нея дрехи, които не допадат особено на останалите присъстващи, включително и на тогавашният й приятел. Вместо да я откажат обаче, коментарите им предизвикват точно обратното - стимулират я да продължи напред.

В началото тя шие дрехи само за себе си като ги споделя в профила си в Instagram, докато един ден популярният рапър Секта се свързва с нея, тъй като много е харесал един от дизайните ѝ. Това дава началото на модния й бранд.

Тя описва себе си като интуитивна, прозорлива и упорита и точно заради това вярва в себе си в нещата, които изобретява, смята, че точно тези качества ѝ помагат да улавя трендовете още преди да са станали масови. В Podcast7 тя дава за пример изрусените ѝ вежди, като споделя, че взела тази стъпка още преди световно известни модели като пример дава сестрите Хадид.

Веси споделя, че нейната муза е Рик Оуенс, тъй като неговата марка става популярна от уста на уста и определено това я вдъхновява, защото вижда как е възможно да успееш с малко и усилия и обществото да види изкуството, което даден човек сътворява.

На въпроса „ Кои известни лица искаш да носят твоя бранд?“ Тя споделя, че много би се радвала ако има възможността един ден Майли Сайръс или Ники Минаж да носят нейните дрехи и шапки, тъй като нейния стил е по-различен и смята, че ще подхождат на точно тези изпълнители.

В Podcast7 тя споделя, че един дизайнер работи 24/7 и има месеци, в които успява да изплува финансово, но има и такива, в които е на нулата или под нея.

 

подкаст

Vbox7

 

„Със сигурност да си дизайнер в България, не е лесно, но моята цел е да се развивам тук!“, казва Веси.

На въпроса „Какво би направила ако успееш да спечелиш 1 милион от бранда си?“, Веси споделя, че с част от тях би създала траурна агенция за животни, а останалата част би инвестирала в бранда си, за да се разрасне максимално.

Веси Станева съветва: Не си купувайте trendy дрехи, които се изхабяват бързо, а по-скоро да купуваме качествени дрехи, които дори и след 1000 пранета са като нови. А другия съвет, които ще изненада повече от вас: “Носете стелки в обувките си! Особено за хората над 25 годишна възраст. Носете удобни кецове“. И третия най-важен съвет: „Не се засягайте от мнението на хората, обличайте се, както на вас ви харесва“