Събота, 27 Апр 2024
           
Спорт

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира в Индиън Уелс

   
Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира в Индиън Уелс

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира на твърди кортове от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9.5 милиона долара. Поставеният под №13 в схемата Димитров отстъпи с 4-6, 4-6 на №4 в световната ранглиста Даниил Медведев от Русия, пише БГНЕС.

Срещата продължи 77 минути. Така Медведев вече води със 7-3 победи в преките мачове срещу Димитров. Преди този мач Григор елиминира в Индиън Уелс французите Александър Мюлер и Адриан Манарино. Българинът допусна пробив за 2-3 в първата част срещу Медведев, а при 3-5 отрази три сетбола в полза на руснака.

След това Медведев обаче спечели сета на собствено подаване с 6-4. Димитров беше пробит за 1-2 във втория сет, но веднага успя да отговори с рибрейк за 2-2. Григор допусна нов пробив за 3-4 и не успя да го върне до края на мача.

С двете си победи в Калифорния Димитров ще увеличи актива си за световната ранглиста с 55 точки и има шанс да се изкачи с едно място нагоре до 12-та позиция, но това зависи и от представянето на американеца Томи Пол, който се класира за четвъртфиналите.