Събота, 27 Апр 2024
           
Спорт

Сигнали за купуване на гласове за Конгреса на 15 март са подени в СДВР и БФС

   
Сигнали за купуване на гласове за Конгреса на 15 март са подени в СДВР и БФС

В СДВР и в Българския футболен съюз е подаден сигнал за купуване на гласове на делегатите на предстоящия Конгрес в петък, 15 март. Това обяви във Велико Търново Петьо Костадинов, един от седемте кандидати за президентския пост на родната централа.

За въпросния сигнал е станало ясно на инструктажа на 11 март, проведен от БФС с кандидатите за президентския пост. Костадинов обаче не пожела да каже повече подробности, тъй като в момента тече проверка по случая.

„Има 567 клуба в областните футболни групи, всеки един от клубовете ще получи 4-цифрена сума, стига да участва в състезания, а не фигурира случайно. Гласове се купуват между 200 и 300 лева. Това е съвсем сигурно, защото беше потвърдено и от изпълнителния директор, който го е върнал към СДВР, защото не е знаел, че има подаден сигнал и там. Изпълнителният директор на БФС потвърди, че е с конкретно име, с конкретно място“, каза Костадинов, който разкри, че знае името, но няма да го оповести, тъй като той не е бил подател на сигнала.

Междувременно, кандидатът за президент на БФС оповести днес, че ще има 13 души в неговия бъдещ Изпълком, ако застане начело на българския футбол. Още две места ще има за представителите на Професионалната футболна лига и на Аматьорската футболна лига. Част от екипа му са бригаден генерал Борислав Сертов, специалист по антитероризъм, проф. Андрей Захариев, експерт Публични финанси и местно самоуправление, адв. Николай Калистратов, както и кметът на Мездра Иван Аспарухов. Костадинов бе категоричен, че ако не стигне до балотаж, няма да подкрепя друг кандидат и да участва в чужд екип. /БГНЕС